22 June 2009

Squat Tempelhof

Jeg begynner til å bli vant til dette nå.



På lørdag ble den gamle flyplassen i Berlin - Tempelhof - forsøkt okkupert. Formålet var å skape et frirom i hjertet av Berlin, heller enn å stå passivt på sidelinja og se dyre luksusleiligheter spise opp det arealet. For i Berlin er gentrifisering like populært som kommunister i 1950-tallets USA.

Tross i mange oppmøtte (visstnok rundt 5000, som høres ut som en rimelig antagelse, i motsetning til SpiegelTVs "noen hundre venstreradikale" - tvert imot var det nesten bare relativt unge folk, og absolutt ikke bare venstreradikale) lyktes det ikke å komme inn på selve området, og det hele resulterte i demonstrering og katt-og-mus-lek med politiet.

Etterpå trakk demonstrantene seg tilbake til Hasenheide Park, hvor det ble arrangert fest under åpen himmel. Her gikk det hele fredelig for seg, helt til politiet bestemte seg for å tømme parken - uten tilstrekkelig planlegging eller lyskastere. Resultat: ingen oversikt, ypperlig anledning for folk med stigende promille til å provosere, og dermed motsvar fra politiets side i form av pepperspray, som i ly av nattens mulm og mørke også rammet uskyldige. Det var definitivt på tide å komme seg hjem.

Og så var nok en dag i Europas politiske partyby over.

(Denne uka streiket dessuten alle skoleelever og studenter, og flere steder rundt omkring i landet ble bygninger okkupert, bl.a. 4. etasje i Dorotheenstraße 24 ved Humboldt, samt en enorm demonstrasjon på onsdagen. Alt dette gikk imidlertid fredelig for seg.)

Les mer:
http://www.netzeitung.de/politik/deutschland/1384119.html

Flere bilder:
http://www.welt.de/politik/article3965885/Sturm-auf-Tempelhof.html

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home