24 November 2009

I serien "Universitetet hjelper deg"

I dag: Hvordan unngå å bli smittet av svineinfluensa (som vi kaller pandemi - PANDEMI! - ja, ekstra alvorlig og med ekstra trykk, fordi det da høres mer dramatisk ut)

I sine retningslinjer om hvordan den skarve eksamensridde student skal unngå å bli ridd av nevnte svineri, skriver Universitetet i Oslo følgende på sine nettsider:

“I stedet for å håndhilse på andre, kan du gi dem en klapp på skulderen eller finne andre måter å hilse på.”


Det er utvilsomt genialt. Hvorfor har ikke noen tenkt på det før? Nei, nå kan vi bare stå det med skjegget i postkassa og antibak'en i handa. Eller?

Nei, vi må ikke sove! Vi må gjøre noe, og dette er ikke nok. Vi må gjøre mer. Vi må være villige til å ofre noe for å besørge vår individuelle selvhevdelse i kampen for den smittefrie tilværelsen. Vi må ta det hele et skritt videre. Ved å ta dette skrittet kan det være at vi snubler, men like fullt må vi ta det. (Sjekk skolissene først likevel, bare for å være på den sikre siden).

Vi må:
* utvise den største uhøflighet - ja, kanskje til og med frekkhet - vi må nemlig unngå å registrere den andres tilstedeværelse (unntak kan gis for nedsettende kommentarer så lenge Arbeidstilsynet ikke er på besøk)
* forskanse oss på det som fortrinnsvis er vårt eget kontor (eller vi okkupere et - her helliger målet middelet)
* holde oss milevis unna dette internettet, for jeg har hørt at det er mange som får virus der de intetanende surfer avgårde
* få panikk
* få mer panikk

Send gjerne inn flere forslag!

Allerede nå går kjekk, norsk ungdom foran med et godt eksempel. Hør bare her:

Ungdommen anklager ikke lenger hverandre for å være streite, homofile, jødiske, menstruelle, fattige eller feite. "Har du svineinfluensa, eller?” roper de etter Den utstøtte, som tappert forsøker å gå sin vei. De følger sitt offer hakk i hæl mens de grynter så fornøyd som bare vesener som gleder seg på bekostning av noen andre kan.


- G. O'Native, barnehage-, skole- og universitetsforsker, UiO (kirkeforsker i 0.05% stilling ved UiB).


Ja, slik ungdom vil Norge ha!

I morgen: Hvordan unngå eksamen (hint: aksepter at studieprogrammet ditt legges ned).

1 Comments:

Blogger Ingjerd said...

Fabelaktig! Utrolig hva man kan lære av UIOs nettsider!

For et svineri du.

11:22 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home