10 April 2012

Brødskive med kjeks på er helt OK

Jeg tok nylig deler av påskeferien i EU* (selv om årets utvetydige trend var sydentur), der jeg kom over Spéculoos-pålegg.

Det de i de fransktaleende delene av Belgia kaller Spéculoos er egentlig en kjeks som minner litt om pepperkaker, og har krydre som kanel, nellik, muskat, ingefær og anis. I Tyskland kaller de det Spekulatius, og som norske pepperkaker inntas dette normalt rundt juletider (les: fra en gang rundt midten av oktober).

I Belgia fortæres det imidlertid året rundt, og de har for øvrig Spéculoos i smørbar form. Ettersom undertegnede hadde gode erfaringer med tyske Spekulatius, og etter å ha testet belgisk hvit geitost med innslag av Spéculoos (det falt også i smak), falt det seg naturlig å medbringe et glass Spéculoos-pålegg i kofferten på vei hjem til Norge.

Smaken er upåklagelig, men det er litt som å ha en (riktignok mjuk) kjeks på brødskiva. MMMMMMMMMMMM BJØØØØhSJIVEåKJÆKS! TOGEDDA! Slik ser nevnte pålegg ut:




Terningskast 3. Mulig potensiale for bedre utelling om det anvendes på vafler, pannekaker og muligens kaker.

Utradisjonell tekstuell marketsføring av produktet finner du her ("It leaves Spekuloos-virgins in awe").


* Brussel, Belgia.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home