09 April 2012

Happy Kidney Day

Dette er kanskje ingen nyhet, men for de av dere som var mest opptatt av likestilling og kvinners rettigheter (og ikke minst kupping av 8. mars-komiteen): Have I got news for you!



Fordi dere var opptatt av det som absolutt er en viktig markering, overså dere sannsynligvis World Kidney Day fullstendig, som også gikk av stabelen denne dagen. Denne markeringen, som har en historie som går helt tilbake til 2006 (det var før facebook var vanlig i Norge - tenk så lenge siden dét er da vel!!!), og hvert år siden den gang har man satt spesielt fokus på et utvalgt tema. I fjor, for eksempel, var temaet nyrer, mens det i år var nyrer. Tidligere år har man fokusert på nyrer.

På nettsidene kan det finnes paroler som "We have amazing kidneys", og det berettes en nyre er på størrelsen med en knyttneve. Pussig at både nyrer og kvinnesymbolet dermed knyttes til knyttnever. Tilfeldig? Neppe! Men jeg har ennå til gode å se kidneypower-buttons på norske jakker og vesker.

Jeg vil dessuten anbefale deg å ta følgende test (bare for sikkerhets skyld, som i helsequiz'ene til tabloidpressen): Are your kidneys OK?

Ellers kan du spre det glade budskap til kjente og kjære ved hjelp av et elektronisk nyrekort før du beveger deg videre på verdensveven. Om det klør i kredittkorthanda kan du alltids vurdere å svi av noen gryn på en passende t-skjorte.

Til slutt vil jeg - fordi det er bedre sent enn aldri - ønske deg og dine en riktig god nyredag!

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home